Laatst toegevoegde foto-series

HomeBasketbalCobra Nova - Almere 8-1-2012

MVDL 20120108_3893

De heren van de Voorburgse basketbalvereniging CobraNova hebben na vijf competitie nederlagen op rij, eindelijk weer eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. De veel hoger aangeslagen Almere Pioneers werd in sporthal Forum Kwadraat op een onverwachte 71-63 nederlaag getrakteerd. CobraNova blijft met deze winst nog wel op de voorlaatste plaats in de Eerste divisie A staan, maar achterhaalde wel Bossini/G.S. Stars uit Elburg.

Na weken van blessureleed kon de ploeg van trainer/coach Rob Brand in de eerste wedstrijd van 2012 weer beschikken over guard Rafael Haas en C-Roy Nimako. Dat was te merken, want in het eerste kwart namen de Voorburgers gelijk een voorsprong. Lang kon CobraNova daar niet van genieten. Mede door slap verdedigen namen de gasten het initiatief in het tweede kwart over. CobraNova keek bij rust dan ook tegen een 27-33 achterstand aan.

Wederopstanding

In het derde kwart verscheen er een ander CobraNova op het veld. De peptalk van coach Brand in de kleedkamer wierp zijn vruchten af. Er werd ineens scherp en fel verdedigd en ook aanvallend werd Almere aangepakt. Opvallend was ook het sterke rebounden van Edwin Prins. De foutenlast bij de Pioneers liep langzaam op evenals het aantal vrije worpen voor de Voorburgers. Na het derde kwart hadden de Voorburgers hun achterstand teruggebracht tot twee punten; 46-48. Snel in het vierde kwart kwamen de Cobra’s op een vier punten voorsprong. Gedurende het laatste kwart behielden de gastheren deze voorsprong. In de laatste minuten wist de thuisploeg zelfs nog uit te lopen naar de 71-63 einduitslag. “De afstraffing die we vorige maand kregen van de Wildcats toen we met 44-71 verloren, was misschien wel precies wat we nodig hadden. Het was als het ware een wake-up call voor ons,” aldus Rafael Haas na afloop.

Helaas voor CobraNova duurt het nog drie weken voordat de volgende competitiewedstrijd op het programma staat. Op 28 januari treedt CobraNova in Katwijk aan tegen het op de vierde plaats staande STOL-Grasshoppers.

Meest opvallende statistieken:

  • Ferdy Luydens 19 punten en 5 rebounds
  • Rafael Haas 12 punten en 4 assists
  • Edwin Prins 9 punten en 11 rebounds
(haagsetopsport.nl)
 

Laatste foto's

Wie is er online

We hebben 42 gast(en) online.

Totaal 1938024 bezoekers

Wolk


Powered by Easytagcloud v2.1