Laatst toegevoegde foto-series

HomeDames 2013 - 2017HDM D1 - SCHC 22-4-2012

MVDL 20120422_4056

HDM Dames in degradatiegevaar ondanks knap gelijkspel

In de Rabo Hoofdklasse hebben de hockeysters van HDM een knap 1-1 gelijkspel behaald tegen SCHC. Met Erik van Driel als coach op de bank in plaats van de opgestapte Herman Kruis schoten de Haagsen weinig op met het gelijke spel aangezien degradatieconcurrent Kampong met 1-3 won bij Hurley. Het reeds gedegradeerde Klein Zwitserland verloor ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen Op eigen veld werd met 1-3 verloren van Oranje Zwart.

Na het vertrek van HDM-trainer Herman Kruis nam Erik van Driel het roer over bij de HDM dames die met een moeizaam seizoen bezig zijn. Tegen SCHC, dat zich al geplaatst wist voor de play offs, was een goed resultaat nodig om directe prolongatie van het hoofdklasseschap veilig te stellen. In de eerste helft was het vertoonde spel niet genoeg om het thuispubliek te verwennen. HDM wist zich nauwelijks een kans te creëren, terwijl ook de bezoekende ploeg niet in goede doen was.

Vuur

In de tweede helft kwam er meer vuur in het spel, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde het vooralsnog niet. In de 12e minuut brak Kaya Maasakker de ban door de gasten uit Bilthoven op voorsprong te zetten. SCHC voerde de druk op en even leek HDM overlopen te worden. Het was aan de goed keepende Sophie Bravenboer te danken dat de Haagse dames niet op een grote achterstand werden gezet. Zeven minuten voor tijd was het Male Aguilar die uit de enige fatsoenlijke Haagse aanval de gelijkmaker aantekende. Eén minuut voor tijd kreeg SCHC nog een uitgelezen mogelijkheid om de volle winst mee naar huis te nemen. HDM-keepster Sophie Bravenboer stopte de strafbal waardoor zij de woman of the match werd.

Verdiend

Een hard werkend HDM had een punt gepakt tegen favoriet SCHC. Veel schoot het team van coach Erik van Driel er niet mee op. “We krijgen net te horen dat Kampong bij Hurley heeft gewonnen. Dat maakt het voor ons volgende week een stuk moeilijker om de play downs te vermijden. Maar we gaan er alles aan doen,”aldus een optimistisch gestemde interim-trainer. Speelster Wietske van der Kamp was vooral te spreken over de aanpak van haar medespeelsters. ”We hebben er keihard voor geknokt en het heeft een punt opgeleverd. Er heerst momenteel een hele positieve sfeer in de groep. Dat moet zich straks gaan vertalen in een goed resultaat volgende week in de laatste competitieronde.” Van Driel: Wanneer we het niet direct gaan redden, moeten we ervoor zorgen dat het dan maar via de play downs zal gaan gebeuren.”

(bron: haagsetopsport.nl)