Laatst toegevoegde foto-series

HomeHeren 2013 - 2017HGC H1 - OZ 25-3-2012

 

MVDL 20120325_2047

HGC ziet Oranje Zwart met punten vertrekken

De hockeyers van HGC hebben zondagmiddag met 1-2 verloren van Oranje Zwart. Door deze nederlaag ziet coach Alex Verga de opponent uit Eindhoven HGC op de ranglijst voorbij gaan.

Het duel tussen HGC en Oranje Zwart was vorig seizoen nog de halve finale tijdens de Euro Hockey League. HGC, dat op eigen veld destijds het Europese avontuur winnend wist af te sluiten, en Oranje Zwart staan er momenteel niet goed voor. Meer dan een plek in de middenmoot is er dit seizoen niet te verdienen voor beide clubs. De ploegen die momenteel de top vier uitmaken van de Rabo Hoofdklasse zullen aan het einde van het seizoen daarom onderling uit gaan maken wie er landskampioen zal gaan worden. Er stond voor het elftal van coach Alex Verga dus niet meer dan prestige op het spel. In de eerste helft leidde dat echter niet tot klinkende cijfers in Wassenaars voordeel. De Eindhovenaren namen een 0-2 voorsprong door treffers van Van der Weerden en Ellis.

Na de helftwissel presteerde HGC beduidend beter. Het zette Oranje Zwart vast op eigen helft. Pas enkele minuten voor tijd schoot Joshua Pollard uit een strafcorner het enige Wassenaars doelpunt in het doel. De tijd daarna was te kort om enige aanspraak te maken op een puntendeling. HGC werd op de ranglijst van de Rabo Hoofdklasse door het 1-2 verlies voorbijgestreefd door Oranje Zwart, dat nu zesde staat met 21 punten uit 16 duels. HGC staat met 19 punten uit 17 wedstrijden op de zevende plaats.

(haagsetopsport.nl)