Laatst toegevoegde foto-series

HomeHeren 2013 - 2017HGC H1 tegen SCHC 22-4-2012

MVDL 20120422_2336

HGC houdt SCHC op afstand

Op sportpark De Roggewoning hebben de hockeyers van HGC met 4-3 gewonnen van SCHC. Daarmee revancheerde het zich van de verrassende thuisnederlaag vorige week tegen Den Bosch. De Wassenaarse hockeyers hebben zich daarmee zo goed als ‘veilig’ gespeeld in de strijd tegen degradatie. Het was voor SCHC alweer de tiende opeenvolgende nederlaag.

Nadat de gasten de leiding hadden genomen was het Floris Benschop die namens de Gazellen de gelijkmaker aantekende. Voor HGC was het belangrijk om van de Stichtse te winnen om de ze ploeg op de ranglijst van de Rabo Hoofdklasse achter zich te houden. Even zag het er vervelend uit voor het elftal van coach Verga toen SCHC met een voorsprong van 1-3 de rust in leek te gaan. Vlak voor het laatste fluitsignaal in de eerste helft was het Connor Grimes die voor de Wassenaarse formatie de aansluitingstreffer aantekende.

Eénrichtingsverkeer

In de tweede helft was het alleen nog maar HGC dat het vijandelijke doel opzocht. Het leverde veel kansen op, maar in de eerste twintig minuten nog geen treffer op. Het was uiteindelijk de teruggekeerde Timmo Kranstauber die met twee benutte strafcorners zijn elfde en twaalfde seizoenstreffer produceerde. Daarmee zorgde de HGC topscorer ook direct voor een goed gevoel bij de Wassenaarse aanhang, dat na de winst van de Euro Hockey League van vorig seizoen, nog weinig reden had gezien tot juichen. HGC staat nu in de Rabo Hoofdklasse op een zevende positie met 22 punten uit 20 duels. SCHC heeft 18 punten.

(bron: haagsetopsport.nl)