Laatst toegevoegde foto-series

HomeRugby2011 - 2012

 

MVDL 20120107_3030-2

Door de 6-19 thuisnederlaag van afgelopen zaterdag tegen RC ’t Gooi is de Haagsche Rugby Club nagenoeg kansloos geworden voor een plaats bij de eerste vier. Die plek is aan het eind van het seizoen nodig om mee te doen aan de play-off wedstrijden om het landskampioenschap. Het team van coach Falloon blijft op de zesde plaats staan, maar ziet de directe concurrenten uitlopen.

Ondanks de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers begon HRC de eerste wedstrijd van 2012 dramatisch. Al na negentig seconden kwam ‘t Gooi door een try op een 0-5 voorsprong. De Hagenaars herpakten zich en drongen hun gasten, ondanks de felle tegenwind, ver op eigen helft terug. Dit leidde in de negende minuut tot een grote kans voor Maarten Jol, maar die leverde geen punten op. In de 21e minuut was het Koen Buseman die kon doorbreken, maar ook hij werd vlak voor de try-line gestopt. Hoewel ’t Gooi in de eerste helft nauwelijks op de helft van HRC kon komen, wisten zij toch te scoren. Twee schitterende penaltykicks zorgden voor de onverdiende 0-11 ruststand. Tot overmaat van ramp verloor HRC ook nog eens Alex Barendregt vlak voor rust met een zware knieblessure en miste Maarten Jol een penaltykick.


 

wind

In de tweede helft had HRC het voordeel van de wind. Rugby Club ‘t Gooi werd wederom op eigen helft vastgezet en dat leidde in de elfde minuut tot een penalty die door Etiufa Fiavaai werd benut: 3-11. Het team van Aroon Falloon rook bloed en voerde de druk op. In de achttiende minuut kreeg HRC opnieuw de kans om vanuit een penaltykick te scoren. Fiavaai miste echter jammerlijk. Twee minuten later kreeg hij echter de kans zich te revancheren. Ditmaal miste hij de penalty niet: 6-11. Daarna was de koek op bij HRC. Met name de sterke voorwaartsen van ’t Gooi zorgden ervoor dat HRC werd teruggedrongen. Vier minuten voor tijd minuut benutte ’t Gooi een penalty die de wedstrijd besliste. De Gooise try in de laatste minuut van de wedstrijd deed eigenlijk al niet meer ter zake, maar bracht wel de geflatteerde 6-19 eindstand op het bord.

Coach Aroon Falloon keek met gemengde gevoelens op de wedstrijd terug: ”De uitslag is teleurstellend, maar we hebben niet slecht gespeeld. We hebben alleen te veel kleine foutjes gemaakt en onze kansen niet benut.”

(bron: Haagsetopsport.nl)

 

Laatste foto's

Wie is er online

We hebben 28 gast(en) online.

Totaal 1856172 bezoekers

Wolk


Powered by Easytagcloud v2.1