Laatst toegevoegde foto-series

HomeRugby2012 - 2013HRC - Pink Panthers 8-9-2012

MVDL 20120908_9286

Na de monsterzege van vorige week tegen Eemland trof HRC dit weekeinde The Pink Panthers. Hoewel door de 31-3 overwinning de volle buit van vijf punten werd vergaard, boden de in de ereklasse debuterende Driebergers meer tegenstand verwacht. Door de zege HRC handhaaft zich aan de kop van de ranglijst Maarten Jol en Ayrton Pieterse konden zaterdag door blessures niet in actie komen. Jol raakte onwel tijdens de Haagsche Rugby Dagen en wacht nog de resultaten van zijn EEG. "De coach besloot om het zekere voor het onzekere te nemen en mij nog niet in het veld te zetten. Ik voel me verder prima en verwacht snel weer mee te kunnen doen", aldus de Haagse fullback. Het seizoen startte ook niet ideaal voor Pieterse, hij brak vorige week tijdens de wedstrijd tegen Eemland zijn onderarm.

Met 26 graden en volle zon was het zaterdagmiddag prachtig weer voor een mooi potje rugby. Aanvoerder Thomas Mooy maakte vroeg in de wedstrijd de openingstreffer, waarna de conversie wel werd gemist: 5- 0. Benjamin Blom zorgde halverwege de eerste helft voor de tweede try met dit keer wel een conversie netjes tussen de palen gekicked door Etiufa Fiavaai: 12- 0. Dat Fiavaai niet alleen goed is voor de conversies, maakte hij duidelijk door de laatste try van de eerste helft achter de try-line te drukken. Daarmee werd de ruststand op 17-0 werd bepaald. Tekenend voor de eerste helft waren de ijzersterke scrums van HRC. Ook in de line-outs waren de Hagenaren de bovenliggende partij. De passes waren echter niet strak genoeg, waardoor The Pink Panthers nog stand konden houden.

Scrum-half Thomas Mooy keerde niet terug op het veld voor de tweede helft. Zijn duim was uit de kom en hij vertrok in de rust richting het ziekenhuis. Abel Ripine verving hem. Ook in de tweede helft liet de passing van HRC te wensen over. De passes waren niet strak genoeg, ook ontbrak structuur. The Pink Panthers zette alles op alles om op het scorebord te komen. Driebergse try’s kwamen er niet, wel punten. Een benutte penalty kick zorgde voor de enige punten van de gasten. HRC liet dat niet over hun kant gaa en zette nog eens aan. De ijzersterke scrums van HRC, die ook in de eerste helft te zien waren, kwamen weer terug. Benjamin Blom en Johan Baas maakte beiden nog een try voor de gastheren  en brachten daarmee de wedstrijd ten einde. Negen minuten voor tijd keek men vreemd op toen de scheidsrechter zelf geblesseerd raakte, kramp. Na even rekken en strekken ging de wedstrijd verder. Gescoord werd er echter niet meer waardoor de wedstrijd in de 31 - 3 winst voor de Haagsche Rugby Club eindigde.

Coach Aaron Falloon toonde zich gematigd tevreden: “De scheidsrechter was niet fit en probeerde het spel rustig te houden, dat maakte vooral de tweede helft een beetje rommelig. We misten structuur. Stiekem verwachtte ik een beetje dat het iets makkelijker zou worden tegen Driebergers, maar ze tackelden wel veel. Je moet het tempo hooghouden. Meer je eigen spel spelen en niet beïnvloed worden door andere factoren.” Volgende week staat DIOK op het programma. De heren verwachten een zware wedstrijd. “Diok zal wel een zware wedstrijd worden, zij hebben vandaag gewonnen. Dat wordt 80 minuten lang hard knallen.”, aldus de HRC coach.

(bron: haagsetopsport.nl)

 

Laatste foto's

Wie is er online

We hebben 23 gast(en) online.

Totaal 1937078 bezoekers

Wolk


Powered by Easytagcloud v2.1