Laatst toegevoegde foto-series

HomeVoetbalScheveningen - Excelsior Maassluis 12-5-2012

MVDL 20120512_5727

Scheveningen kampioen hoofdklasse B

De fans van SVV Scheveningen hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag was het toch raak op sportpark Houtrust. Door een terechte 4-0 zege op Excelsior Maassluis werd de titel van de hoofdklasse B binnengesleept. Na de domper van vorige week (2-0 verlies bij ASWH), begon het elftal geconcentreerd aan de klus tegen Excelsior Maassluis dat bij een zege nog kans had op het winnen van de derde periodetitel. Volgend seizoen mogen de Scheveningers uitkomen in de topklasse.

Na de algehele zaterdagtitel van 1996 (met spelers als John Blok (nu trainer), Ron Cramer (technisch manager) en Sjaak Polak (nu in de VS, tot voor kort nog speler)), kon de vlag weer in top op sportpark Houtrust. Op een mooi versierd sportpark begon Scheveningen voortvarend aan het belangrijke duel. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een treffer van Nick Brouwer. Ruim 20 minuten zorgde dezelfde speler met zijn tiende treffer van het seizoen voor een verdubbeling van de stand: 2-0. De Scheveningers speelden sterk. Het kreeg veel kansen en gaf weinig weinig aan de aanvallers van de Westlanders. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Marcel de Bruijn voor de beslissing toen hij de derde treffer van de middag aantekende.

Ook zonder de geschorste Samir El Moussaoui wisten de Scheveningers de gasten van scoren af te houden. Het was weer De Bruijn die met zijn derde treffer van het seizoen 25 minuten voor tijd zorgde voor een vervroegd Schevenings feestje (4-0). De wedstrijd kabbelde voort naar het laatste fluitsignaal van de arbiter waarna het feest voor het elftal van John Blok kon beginnen. Achteraf bleek dat Scheveningen de winstpartij nodig had omdat de twee overgebleven concurrenten, Kozakken Boys en ASWH, ook hadden gewonnen. Beide ploegen eindigen op respectievelijk 1 en 2 punten van kampioen Scheveningen.

Volgend seizoen maag Scheveningen uitkomen in de topklasse waarin Spakenburg ook op de zaterdag de titel pakte (met Ricky van den Berg en Raily Ignacio in de selectie). Opvallend was dat het afgelopen seizoen Scheveningen het niet moest hebben van de scoringsdrift van één speler. Mehmet Aldogan werd met twaalf treffers clubtopscorer, maar eindigde op de topscorerslijst van de hoofdklasse B ‘slechts’ op een twaalfde plaats. Trainer Blok heeft nog een maand de tijd om zijn elftal te versterken om ook in de topklasse volgend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen.

(bron: haagsetopsport.nl)

 

Laatste foto's

Wie is er online

We hebben 21 gast(en) online.

Totaal 1937996 bezoekers

Wolk


Powered by Easytagcloud v2.1