Laatst toegevoegde foto-series

HomeWie is .....

Wie is .....

MVDL 20150212_6428MVDL 20150523_9359 

 

Marcel van der Looij (1961) kreeg al op jonge leeftijd belangstelling voor fotografie. Tijdensde vele reizen met mijn ouders ben ik gestart met het maken van foto's.

Daarna heb ik in mijn vrije tijd ruim 10 jaar gewerkt als assistent van een kunst- en antiekfotograaf bij Sothebys. Hier leerde ik alles over de principes van licht en het fotograferen met technische camera's. Zoals bij zovelen, verschoof mijn belangstelling in de jaren 80-90 meer naar computers. Mijn belangstelling voor fotografie bleef echter altijd sluimerend aanwezig.

Door de opkomst van nieuwe technieken zoals digitale fotografie en fotobewerking, zag ik in het begin van de jaren 2000 de kans om mijn interesse voor zowel fotografie als computers te combineren.Canon bracht de eerste (betaalbare) digitale spiegelreflex uit en vanaf dat moment heb ik diverse modellen gebruikt. Op dit moment is dat de Canon 1DX Mark II (2x). Qua lenzen heb ik er vele, voor sport gaat mijn voorkeur uit naar de 400mm F2.8 of de 200-400mm, twee geweldige lenzen. En daarnaast de 70-200mm, het echte werkpaard.

Ik ben lid van fotoclub de Haagse en heb het predikaat Bondsmeester (BMK) van de Nationale fotobond. Ik heb mij toegelegd op sport- en portretfotografie. Mijn sportfoto's worden gepubliceerd in het AD, op de website van Haagsetopsport.nl en diverse lokale nieuwsbladen. Ik hou er van om mijn kennis over te dragen, daarom verzorg ik lezingen en workshops over sportfotografie. Geinteresseerd? stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In december 2016 heb ik mijn eerste e-boek gepubliceerd, genaamd "Het boek over sportfotografie". Via de website van http://www.haagsetopsport.nl is het gratis te verkrijgen. Op dit moment ben ik samen met Huub Keulers een tweede boek over sportfotografie aan het schrijven. De planning is dat dit boek december 2018 uitkomt. 

Mijn grote droom is te fotograferen op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

 

Laatste foto's

Wie is er online

We hebben 41 gast(en) online.

Totaal 1938033 bezoekers

Wolk


Powered by Easytagcloud v2.1