Laatst toegevoegde foto-series

HomeWie is .....

Wie is .....

MVDL 20150212_6428 MVDL 20150523_9359


Marcel van der Looij (1961) kreeg al op jonge leeftijd belangstelling voor fotografie. Tijdens de vele reizen met mijn ouders ben ik gestart met het maken van foto's.

Daarna heb ik in mijn vrije tijd ruim 10 jaar gewerkt als assistent van een kunst- en antiekfotograaf bij Sothebys. Zoals bij zovelen, verschoof mijn belangstelling in de jaren 80-90 meer naar computers. Mijn belangstelling voor fotografie bleef echter altijd sluimerend aanwezig.

Door de opkomst van nieuwe technieken zoals digitale fotografie en fotobewerking, zag ik in het begin van de jaren 2000 de kans om mijn interesse voor zowel fotografie als computers te combineren. Canon bracht de eerste (betaalbare) digitale spiegelreflex uit en vanaf dat moment heb ik diverse modellen gebruikt. Op dit moment zijn dat een Canon 1DX,1D Mark IV en een 5D Mark III.

©Jan den Breejen

Ik heb aan huis een (kleine) permanente studio ingericht. Daarnaast ben ik lid van fotoclub de Haagse. Ik heb mij toegelegd op sport- en portretfotografie, maar fotografeer ook graag mensen tijdens grote, kleurrijke  evenementen (zoals het Rotterdamse Zomerfestival, de intocht van Sinterklaas of popfestivals). Mijn sportfoto's worden gepubliceerd op de website Haagsetopsport.nl, maar ook in het AD en diverse lokale nieuwsbladen.

Mijn liefde voor fotografie combineer ik graag met een andere passie, het maken van verre reizen. Ik reis regelmatig naar verre streken, bij voorkeur naar Azie. Tijdens zo'n reis werd het idee geboren om een fotoboek te maken met als titel  'kinderen van Indochina'.

Na volgende reizen naar Indonesie, Brazilie, Myanmar en Peru waarbij ik weer vele interessante kinderportretten maakte, heb ik het thema verruimd naar 'Wereldkinderen'. Het boek is er nog niet van gekomen, toch blijft dit een droom.

Update december 2016. Mijn droom is uitgekomen. Er is een boek, niet over wereldkinderen, maar over mijn grote passie sportfotografie. Het boek telt 184 pagina's en is gratis te verkrijgen op www.haagsetopsport.nl