Laatst toegevoegde foto-series

HomeWie is .....

Wie is .....

MVDL 20150212_6428 MVDL 20150523_9359


Marcel van der Looij (1961) kreeg al op jonge leeftijd belangstelling voor fotografie. Tijdens de vele reizen met mijn ouders ben ik gestart met het maken van foto's.

Daarna heb ik in mijn vrije tijd ruim 10 jaar gewerkt als assistent van een kunst- en antiekfotograaf bij Sothebys. Hier leerde ik alles over de principes van licht en het fotograferen met technische camera's. Zoals bij zovelen, verschoof mijn belangstelling in de jaren 80-90 meer naar computers. Mijn belangstelling voor fotografie bleef echter altijd sluimerend aanwezig.

Door de opkomst van nieuwe technieken zoals digitale fotografie en fotobewerking, zag ik in het begin van de jaren 2000 de kans om mijn interesse voor zowel fotografie als computers te combineren. Canon bracht de eerste (betaalbare) digitale spiegelreflex uit en vanaf dat moment heb ik diverse modellen gebruikt. Op dit moment is dat de Canon 1DX Mark II (2x). Qua lenzen heb ik er vele, voor sport gaat mijn voorkeur uit naar de 400mm F2.8, een geweldige lens met een hele mooie BOKEH. En daarnaast de 70-200mm, het echte werkpaard

©Jan den Breejen

Ik heb aan huis een (kleine) permanente studio ingericht. Daarnaast ben ik lid van fotoclub de Haagse. Ik heb mij toegelegd op sport- en portretfotografie, maar fotografeer ook graag mensen tijdens grote, kleurrijke  evenementen (zoals het Rotterdamse Zomerfestival, de intocht van Sinterklaas of popfestivals). Mijn sportfoto's worden gepubliceerd op de website Haagsetopsport.nl, maar ook in het AD en diverse lokale nieuwsbladen.

In december 2016 heb ik mijn eerste e-boek gepubliceerd genaamd "Het boek over sportfotografie". Via de website van Haagsetopsport.nl is het gratis te verkrijgen. Op dit moment ben ik samen met Huub Keulers een tweede boek over sportfotografie aan het schrijven. De planning is dat dit boek ik 2018 uitkomt.

Mijn grote droom is te fotograferen op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.