About

Mvdl 20190805 6240 Bewerkt Bewerkt

Ik ben Marcel van der Looij, woon in Zoetermeer, ben innovatiemanager en freelance fotograaf. Ik ben mijjn fotografie carriere begonnen in 1979 als assistent fotograaf bij het veilinghuis Sotheby's in Amsterdam. Hier heb ik het vak van studio fotograaf geleerd. Hier kwam ik er ook achter dat ik meer plezier beleef aan het fotograferen van mensen en actie. Zo ben ik uitgekomen op sport-, portret- en straatfotografie.

Mijn stijl laat zich het best omschrijven als journalistiek met nadruk op het juiste moment. Ik fotografeer veel voor kranten, tijdschriften en fotopersbureau's. 

Mijn foto's zijn vele malen onderscheiden en hebben diverse prijzen gewonnen. Ik ben Bondsmeester bij de fotobond.

Ik vind het leuk om mijn kennis te delen. Daarom verzorg ik workshops en lezingen over sportfotografie. Daarnaast ben ik auteur van diverse boeken. Twee daarvan hadden als onderwerp sportfotografie. Het laatste boek gaat over straatfotografie. 

"Je hebt mijn zoon op een geweldige manier weten vast te leggen tijdens zijn wedstrijd. Dank daarvoor."

TEVREDEN KLANT


"Als je van sport en van fotografie houdt is dit boek absoluut onmisbaar. Het leest erg prettig weg en de tips zijn erg leerzaam. Prachtige foto's van de auteurs zelf zijn ook te zien in het boek. Wil je je verder verdiepen in sportfotografie is het een must om dit boek aan te schaffen." L. Kiers uit Emmen

"Ik ben erg enthousiast over het boek! Je krijgt het gevoel dat Huub en Marcel de geheimen van de kok aan het prijsgeven zijn. Echt alle nuttige tips, puur gebaseerd op eigen ervaringen, worden gedeeld." 

"Eindelijk een boek, waarbij je de fijne kneepjes van sportfotografie leert. Bijna alle sporten komen aan bod en ook de specifieke wetenswaardigheden van elke sport." JBK70